Настоящий подарок с любовью и заботой! Подарите вашему близкому Именной Сертификат о том, что за него была подана записка и отслужен Молебен о его Здравии и Благополучии всем Святым в Даниловом монастыре. Подать записку на молебен и получить Сертификат. Пример Сертификата можно посмотреть ЗДЕСЬ

Адрес электронной почты
Пароль
Я забыл свой пароль!
Входя при помощи этих кнопок, вы подтверждаете согласие с правилами
Имя
Адрес электронной почты
Пароль
Регистрируясь при помощи этих кнопок, вы подтверждаете согласие с правилами
Сообщество

Монастырский вестник Украины

ГОРОДОК. Предстоятель УПЦ: Ми повинні молитися за тих політиків, які втручаються у справи Церкви

13.05.2018 р. Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй недільній проповіді в ✜ Городокський обителі відповів на запитання православних вірян щодо ситуації навколо ініціатив українських політиків відносно Церкви.

«До мене, коли я приїхав, підійшли люди і запитали: що сьогодні відбувається в країні з питанням Церкви і що нам робити? — розповів Предстоятель. — Я не буду заглиблюватися в деталі цього процесу, але скажу те, що деякі політики, які не знають до кінця природи Церкви, правил Церкви, не бачать Христа у Церкві (треба підкреслити, що ми любимо цих політиків, але — їм не дано цього), взялися не за свою справу».

Блаженніший владика нагадав, що модель, яку політики сьогодні намагаються нав’язати православним українцям, призведе до обмежень. Як наслідок — віряни УПЦ стануть «людьми другого сорту».

«При цій моделі нам буде важко — якщо не сказати неможливо — зберегти чистоту святої Православної віри. А якщо ми губимо нашу віру, то ми губимо взагалі зміст церковного життя, — продовжив він. — Тому, що завдання Церкви не в тому, щоб досягнути якихось економічних чи соціальних благ, а в тому, щоб привести людину до Христа, привести людину до спасіння».

Митрополит Онуфрій підкреслив важливість збереження православної віри у чистоті.

«До спасіння є один шлях — це свята Православна віра. Ми повинні берегти чистоту цієї віри, берегти те, що ми вже маємо. Якщо ми її загубимо, то втратимо сенс усього нашого життя, — сказав він. — Тому ми повинні молитися за тих політиків, які пропонують нам цю модель і закликають нас до неї».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, берегти чистоту Православної віри — головний зміст нашого служіння і життя. Ми молимось за всіх, ми любимо усіх — навіть тих, хто втручається у наші справи. І просимо, щоб Бог всіх нас наставив і дав нам добрий розум розуміти Його заповіді й творити Його волю», — побажав Архіпастир.

news.church.ua/files/2018/05/36-1.jpg

Источник